Onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen

Geplaatst op: 22.10.2019

Ook deze anodes moeten tijdig vervangen worden. Indien uw buitenboordmotor ook over een oliefilter beschikt, dient u deze ook te vervangen. Onderstaand een kleine opsomming.

Controleer de propeller regelmatig Soms kan het gebeuren dat je tijdens het varen een object in het water raakt. Perfecte GPS navigatie. Yamaha wereldbekend motormerk Yamaha Motor Corporation is een Japans motormerk dat in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw is geïntroduceerd door….

Olie verversen kan natuurlijk ook voordat uw watersportseizoen weer start, maar bedenk dat water in de olie kan bevriezen in de winter. Het eerste wat er moet gebeuren aan onderhoud is het vervangen van de motorolie.

Naamruimten Pagina Overleg. De ANWB adviseert om de impeller van uw buitenboordmotor regelmatig te vervangen. Om met je buitenboordmotor optimaal aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen, onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen, is periodiek onderhoud noodzakelijk. Deze dient ervoor om te breken als de schroef een hard object raakt zodat de motor dan niet beschadigt.

Toch is het handig te weten hoe het moet, ook onderweg kan de impeller stuk gaan. Het verven of beschermen van de anode met een coating is zeer onverstandig.

Informatie aanvragen ×. Een Jetski is een apparaat waar je een persoon op kunt vervoeren…. Bij grotere beschadigingen breng je na schuren eerst een geschikte primer aan.
  • Winkelwagen   1. Een tip voor het monteren is het gebruik van een lampje om te zorgen dat het gat van de splitpen weer goed uitlijnt.
  • Let er wel op dat je de startblokkering handmatig omzeilt tijdens deze test.

Header-right

Een buitenboordmotor is eenvoudig schoon te maken Om de laklaag van het staartstuk te beschermen, raden wij aan om deze regelmatig schoon te maken. Laat maar gewoon in je tank, in het voorjaar start je motor probleemloos. Als er weinig van de anode over is moet deze vervangen worden. Controleer tijdens het uitvallen van de motor de koelstraal deze dient helder en krachtig te zijn. Meestal merk je dit nauwelijks in de boot. PC Navigo op laptop. Deze is goed als deze zo laag mogelijk ligt zonder dat de motor afslaat bij schakelen, bij een warme motor.

  • Negen van de tien keren zijn startproblemen van een buitenboordmotor toe te schrijven aan oude benzine die leidingen en eventueel de carburateur verstopt.
  • Zijn er diepe krassen? Duw vervolgens de tube staartolie in de onderste plug en druk door totdat de olie uit de bovenste plug komt.

Onderhoudstips buitenboordmotoren redactie Zeilen 8 oktober Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 23 jan om Gerelateerde artikelen KNRM Grote beurt voor alle reddingboten De reddingboten van de reddingmaatschappij hebben af en toe een onderhoudsbeurt nodig?

Is de olie echt aangetast door water, raadpleeg dan een specialist. Zorg er bij de controle van het oliepeil voor dat het motorblok goed horizontaal staat. Deze is hieronder weergeven, onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen.

Deel dit met andere watersporters

Nu kan de schakelstang weer vast worden gemaakt. Een jetski of waterscooter is eigenlijk niet hetzelfde. Startkoord en bougie Trek de bougiekap van de bougie en draai deze los. Met name gaskabels en schakelhendels etc.

Is wel duurder dan gewone benzine maar in de motor van je bijbootje de oplossing,spreek uit ervaring. Bij een wat oudere motor is onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen basisonderhoud ook heel goed zelf te doen. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg dat uw buitenboordmotor in goede conditie is, onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen.

De propeller kan in onbalans raken waardoor het mechanisme achter de propeller de draaiende onderdelen op de verkeerde manier op elkaar inslijten of zelfs lekkage ontstaat waardoor het staartstuk vol loopt met water met alle gevolgen van dien. Dit kan door de schroef te verwijderen.

Navigatiemenu

De motor mag dan platgelegd worden, doch alleen met het onderste gedeelte naar beneden. Een jetski of waterscooter is eigenlijk niet hetzelfde. Deze brandstof veroudert nagenoeg niet [duurt 10 jaar],vormt geen gom en geeft veel minder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Alle kans dat er dan water in het tandwielhuis lekt.

Besparen op het onderhoud van uw auto Het onderhouden van een auto is een kostenpost waar automobilisten niet onderuit kunnen. De meest voorkomende problemen worden behandeld. Controle is bij de ondoorzichtige versies lastig. Als er een aansluitnippel op de motor zit garage te huur venlo hier ook vet bij te worden gespoten, onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen.

Het verven onderhoudsbeurt buitenboordmotor zelf doen beschermen van de anode met een coating is zeer onverstandig. Hiervoor moet eerst de schakelstang los worden gehaald. Brandstofsysteem Kijk de leidingen en de tank van het brandstofsysteem na op lekkages en beschadigingen. Bij nieuwe motoren doen we de eerste 3 jaar het onderhoud niet zelf maar bij een officile Yamaha dealer omdat we dan een jaar extra garantie krijgen.

Advertentie

Ververs deze olie in het najaar als de buitenboordmotor niet meer gebruikt wordt. Een grote beurt is één keer uit…. Yamaha wereldbekend motormerk Yamaha Motor Corporation is een Japans motormerk dat in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw is geïntroduceerd door….

Deze biedt op zout water de beste bescherming! Water en vuil is funest voor de motor en benzine. De impeller is een rubber schoepenrad en zit rond de aandrijfas onder de waterpomp of pomphuis.

Een jetski of waterscooter is eigenlijk niet hetzelfde.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws