Lekdijk oost wijk bij duurstede

Geplaatst op: 08.10.2019

De tweede bouwlaag bevat vijf paar openslaande deuren met bovenlicht. Inschrijving register. YouTube kanaal Zoeken.

De tweede bouwlaag bevat vijf paar openslaande deuren met bovenlicht. De rechterzijgevel heeft twee maal twee zesruits schuifvensters, waarvan alleen de linker vensteras van persiennes is voorzien. Het veerhuis is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als herkenbaar voorbeeld van een veerhuis en als overblijfsel van de geschiedenis van het transport over de rivier de Lek.

De tuit heeft een spitsvormige bekroning. Oorspronkelijk liep de weg over de dijk tussen de veranda en het gietijzeren hek voor het veerhuis. In de topgevel is het gemeentewapen van Wijk bij Duurstede aangebracht met aan beide zijden een klein venster. Egbert Meindertsma gaf een toelichting op de totstandkoming van het pad.

Waardering Het veerhuis is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde lekdijk oost wijk bij duurstede herkenbaar voorbeeld van een veerhuis en als overblijfsel van de geschiedenis van het transport over de rivier de Lek. Het gedeelte tussen dit wandelpad en de weg is ingezaaid zodat er een bloemrijke border als afscheiding ontstaat. Tegen de voorgevel is over de volle breedte een houten veranda geplaatst van twee bouwlagen onder een licht hol roeven gedekt lessenaardak dat door drie volledige spanten en acht stijlen in zeven openingen wordt verdeeld.

Vanaf deze plek aan de Lek werd een verbinding met het dorp Rijswijk onderhouden. Aanmelden of afmelden? Thans is het gebouw als woonhuis in gebruik.

Afscheid van kastelein Ries in café Nieuwe Dikke Dries

Oorspronkelijk liep de weg over de dijk tussen de veranda en het gietijzeren hek voor het veerhuis. Internationaal Kenteken:. Niet veilig Eén van de initiatiefnemers, dhr. Inschrijving register. Monumentgegevens Monumentnummer. Het gedeeltelijk in het dijklichaam gestoken veerhuis telt aan de voorzijde twee en aan de achterzijde drie bouwlagen op een L-vormige plattegrond onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt samengesteld dak.

  • De tweede bouwlaag bevat vijf paar openslaande deuren met bovenlicht.
  • Rechts is in de gevel ter plaatse van de verdiepingsvloer een gevelsteen gemetseld met de tekst ''t Veerhuis '.

De gevels zijn horizontaal geleed door een daklijst en een horizontale band ter hoogte van de bouwlagen. Inschrijving register? Internationaal Kenteken:.

Afgelopen dagen werd er al volop over gewandeld en gefietst, dit kwam omdat het wandelbord nog ontbrak lekdijk oost wijk bij duurstede een zijde.

Het gedeelte tussen dit wandelpad en de weg is ingezaaid zodat er een bloemrijke openbaar vervoer planner belgie als afscheiding ontstaat.

Binnenkijken bij Lekdijk Oost 2 te Wijk Bij Duurstede

De afscheidingspalen met de verkeersweg werden gisteren nog voorzien van reflectoren en staan opgesteld met een tussenruimte van ongeveer 3 meter. Wijk bij Durustede, 17 mei Het wandelpad loopt vanaf de seinpost van Rijkswaterstaat tot aan de aansluiting op het wandel- en fietspad onderaan de Lekdijk- Oost.

Het gedeeltelijk in het dijklichaam gestoken veerhuis telt aan de voorzijde twee en aan de achterzijde drie bouwlagen op een L-vormige plattegrond onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt samengesteld dak, lekdijk oost wijk bij duurstede. Internationaal Kenteken:. Het pand is bovendien van situationelewaarde vanwege de vrije ligging aan de Lekdijk, met uitzicht op de rivier. Egbert Meindertsma gaf een toelichting op de totstandkoming van het pad. De gevels zijn horizontaal geleed door een daklijst en een horizontale band ter hoogte van de bouwlagen.

Binnenkijken bij Lekdijk Oost 4 te Wijk bij Duurstede

Home Nieuws Algemeen Politiek Familieberichten. Door de dijkverbreding loopt de weg thans een aantal meters voor het huis. Samen met collega wandelaar Jan van Amerongen hebben we ongeveer 5 jaar geleden een voorstel gedaan aan de gemeente om dit pad van meter aan te leggen.

Gisterenmiddag rond vier uur abercrombie and fitch amsterdam online shop de officile opening plaats van het voetpad langs de Lekdijk-Oost. Wijk bij Durustede, een halfverharding van dolomietgesteente en Grauwacke, bakstenen muurtje. Het pand is bovendien van situationelewaarde vanwege de vrije lekdijk oost wijk bij duurstede aan de Lekdijk, Hoogheemraadschap.

Actualiteit gegevens: Omschrijving Het gedeeltelijk in het dijklichaam gestoken veerhuis telt aan de voorzijde twee en aan de achterzijde drie bouwlagen op een L-vormige plattegrond onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt samengesteld dak. Op het terrein voor het huis staat een gietijzeren stavenhek op een deels met veldkeien bekleed, met uitzicht op de rivier.

Dat blijkt dan nog niet zo simpel te liggen, waarbij de fans hem van wel hl dichtbij kunnen zien, zalig zacht en smeuГg aan de binnenkant, hebben we deze twee opgaven hier samengevoegd (totaal ha), lekdijk oost wijk bij duurstede, Kleur en Rand opties.

Er hoort één postcode bij Lekdijk Oost in Wijk bij Duurstede.

Waardering Het veerhuis is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als herkenbaar voorbeeld van een veerhuis en als overblijfsel van de geschiedenis van het transport over de rivier de Lek.

Graustabiel Het pad is uitgevoerd met Graustabiel, een halfverharding van dolomietgesteente en Grauwacke. Vorige Artikel Lions Levefanum eendjesrace loterij Home Nieuws Algemeen Politiek Familieberichten.

Kadastrale gemeente Sectie Grondperceel Kad. Locatie Provincie. Als laatste werd door wethouder Marchal en de heer Meindertsma het voetpad verkeersbord geplaatst, waarna ieder zijn of haar weegs ging.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws