Kan werkgever verplichten andere dagen te werken

Geplaatst op: 21.10.2019

Zijn er geen andere oplossingen, dan speelt de vraag of de redenen voor wijziging dusdanig zijn dat het belang van de medewerker moet wijken? Je account is nog niet actief Check eerst je mailbox en klik op de link om je account te activeren.

Brengt een medewerker evenwel redenen naar voren om op die nieuwe arbeidstijden niet te werken, dan wordt er gezocht naar een andere oplossing. En dan gaat het meteen mis. Anoniem dinsdag 23 augustus Uitgangspunt is dat de werkgever gebonden is aan de vastgestelde of afgesproken werktijden. Stel je vraag! Mag een werkgever dat wel zonder instemming van een werknemer doen?

Als dat zo was zou ik hier niet de vraag stellen en reageren op reacties. In ieder geval niet gelijk het weer in keijenborg. Ik ben ook bang dat de werkgever dit mg doen, al sinds enkele jaren op 3 mondeling afgesproken dagen. Ik werk 24 uur, kan werkgever verplichten andere dagen te werken, maar ik hoop nog steeds een beetje op andere input.

Zeker als de werkgever kan aantonen dat er een belang is voor het bedrijf en de exacte dagen niet zijn opgenomen in het contract?

Ongelezen bericht door Skyizthelimit » 22 jun Lijkt me niet meer dan normaal dat je voor jezelf opkomt als er respectloos met je om gegaan wordt. Dat wil zeggen dat de rechter zo nodig het geheel van de feiten zal beoordelen.

Werktijden zijn een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden

Uitgangspunt is dat de werkgever in beginsel aan de door hem zelf vastgestelde arbeidstijden is gebonden, zeker wanneer een medewerker er duidelijk belang bij heeft om op bepaalde tijden niet te werken.

Hiermee kan de aanbieder een zogeheten surfprofiel opstellen. Ontdek hoe het kan. Maar als uw werktijden in uw arbeidsovereenkomst zijn opgenomen zijn ze onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Ik ben geen voetenveeg. Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

Ik heb al aangegeven, dat ik het waarschijnlijk niet rond kan krijgen om de vrijdagnacht te werken, is het wettelijk ook mijn recht om hierin niet mee te gaan. De toestemming die u geeft voor het verbinden met uw IP-adres geldt altijd alleen voor de pagina die u wilt delen, kan werkgever verplichten andere dagen te werken. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Zo zit het en niet anders.

Dan moet u zelf duidelijk toestemming geven hiervoor met deze twee-staps-verificatie methode? Ongelezen bericht door Skyizthelimit 22 jun Maarrrr, wat een beetje een rare situatie opleverde toen de ober het antwoord op de vraag: heeft het gesmaakt.

Ongelezen bericht door Skyizthelimit » 20 jun GJvdZ schreef: Wat is de reden voor de veranderde werktijden? Dus bij een eenzijdige wijzigingsbeding is de toets milder voor de werkgever en moet er sprake zijn van zwaarwegend belang. En dan gaat het meteen mis.

Het redelijkerwijze met persoonlijke omstandigheden van een werknemer rekening houden betekent ook dat de werkgever een korte arbeidsduur niet mag spreiden over veel dagen. En ik geloof dat ik ook aangeef dat ik wl professioneel wil blijven, kan werkgever verplichten andere dagen te werken.

Het betekent evenwel dat een medewerker gewend is geraakt aan een bepaalde werkweek en zijn priv-leven of nevenwerkzaamheden daarop heeft afgestemd! Ongelezen bericht door Skyizthelimit 22 jun Jij begrijpt geloof ik niet wat er in mijn situatie aan de hand is. Partijen maken dus nadere afspraken binnen de grenzen van de regeling!

Werktijdenveranderingen mogen ook niet zomaar geweigerd worden

Heeft u alleen mondeling afspraken gemaakt over uw werktijden? Bij ons een zeer bewuste zelfs. Ik val weer in op dagen dat andere collega's niet kunnen, ik kom op een zaterdag werken om open dagen te organiseren wat andere collega's weer niet doen.

Maar deze werkgever wil daar niets van weten blijkbaar.

We hebben het dan dus over onaanvaardbaar voor de werkgever en dat is nogal wat. Happy07 dinsdag 23 augustus. Wilt u zelf problemen kunnen oplossen. De werktijden van werknemers eenzijdig aanpassen. Het wijzigen van die werktijden kan de werkgever eenzijdig doen als hij een eenzijdig wijzigingsbeding met de werknemers afgesproken heeft. Stel je wachtwoord opnieuw in. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.

VIVA op social media

Dus bij een eenzijdige wijzigingsbeding is de toets milder voor de werkgever en moet er sprake zijn van zwaarwegend belang. Ongelezen bericht door Skyizthelimit » 22 jun Baangarantie heeft niemand, nooit. Ongelezen bericht door Frantic2 » 18 jun Ik ben het ook niet eens met demacht vd werkgever, maar ik zie het bij ons. Rekening houden met persoonlijke omstandigheden van een medewerker.

Hangt dus ook een beetje of je hiervan wat dingen van op papier hebt. Zeker als de werkgever kan aantonen dat er een belang is voor het bedrijf en de exacte dagen niet zijn opgenomen in het contract.

Heeft u alleen mondeling afspraken gemaakt over uw werktijden?

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws